Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε κίνδυνο η ζωή των δασοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη .


«Λαθροϋλοτόμοι επιτίθενται σε δασοφύλακες με φτυάρια για να ξεφύγουν», δηλώνει στον «Τ.Θ.» ο πρόεδρος του συλλόγου δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κατσούδας

b_300_0_16777215_0___images_Eidiseis2_2012_09_27_7f1xr4stili.jpg

Έκρηξη στην παράνομη υλοτομία παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο στο νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της οικονομικής στενότητας και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Παράγοντες των δασαρχείων φοβούνται ότι η κατάσταση θα πάρει το επόμενο διάστημα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς όπως τονίζουν, μόνο στην Κ. Μακεδονία, το τελευταίο τρίμηνο κατατέθηκαν 300 μηνύσεις από τις δασικές αρχές και κατασχέθηκαν ξύλα, αυτοκίνητα, καρότσες, φορτηγά και αλυσοπρίονα. «Έχουν γεμίσει τα προαύλια των δασικών υπηρεσιών από κατασχεμένα και δεν έχουμε που να τα αποθηκεύσουμε. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με λαθροϋλοτόμους που στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν επιτίθενται σε εμάς με φτυάρια και άλλα αντικείμενα», δηλώνει στον «Τ.Θ.» ο πρόεδρος του συλλόγου δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κατσούδας και προσθέτει: «Κινδυνεύει η ζωή μας! Προσφέρουμε έργο υπερδιπλάσιο του μισθού μας και η πολιτεία δεν μας παρέχει ούτε τα απαραίτητα. Δεν έχουμε αυτοκίνητα, δεν έχουμε καύσιμα, δεν έχουμε κονδύλια. Φυλάμε καραούλι και ξημεροβραδιαζόμαστε στα δάση για 600 ευρώ, με κίνδυνο της ζωής μας», εξηγεί.
Όπως τόνισε ο κ. Κατσούδας, έξαρση στην παράνομη υλοτομία, παρατηρείται στον ορεινό και ημιορεινό όγκο της Θεσσαλονίκης, κυρίως από φτωχούς ανθρώπους και όχι τόσο από οργανωμένα συνεργεία. «Η κρίση έχει στρέψει τον κόσμο σε τέτοιες πρακτικές. Να αποψιλώνουν τα δάση για καυσόξυλα. Όμως κι εμείς οι δασοφύλακες πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, γιατί αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της φύσης», σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου